fredag 10 januari 2014

010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också

Det här var ju inte så lätt, det jag lekte när jag var liten är sånt som barn leker idag. Dock kan jag tipsa om en lek som barn absolut inte behöver testa för det är nog den tråkigaste lek jag någonsin har lekt.

Man behöver två walkitalkis (eller vad det nu heter) eller två babyvakter som man kan prata i, sen tar man sin bästa kompis och kopplar in den ena enheten hos henne eller honom, sen kopplar man in den andra enheten hos sig själv. Sen skriver man var och en upp på en lapp titel och författare på alla böcker man har och sen läser man upp listan för varandra. Kan ju inte säga att vi lekte den leken ofta.

Nu när jag har skrivit om en lek som man inte bör testa så kom jag faktiskt på en lek som jag tycker att alla barn bör testa och det är att leka diskmaskin, och nej det betyder inte att man slickar rent alla tallrikar man har i huset. Istället så leker man att man är en smutsig tallrik och kletar sand på kroppen sen springer man ut i havet och sätter sig på huk och väntar på ens skummande våg. Det låter kanske inte som världens ballaste lek men jag kan sakna den än idag.

2 kommentarer:

  1. Ah! Leka diskmaskin!
    Då tänker jag på reklamen "Fiffigt Elin" ... ;P
    Men din variant låter mysig!

    SvaraRadera
  2. Haha så skönt inlägg! Jag skulle nog gilla det med diskmaskinen, tror nog aldrig man blir för gammal för att leka i vågorna :)

    SvaraRadera