lördag 4 januari 2014

004 Hiss och diss 2013

Hiss

  • Två nya jobb - Jag har inte bara lyckats få ett nytt jobb utan två nya jobb under det gånga året, jag jobbar bara kvar på ett av dem och trivs som fisken i vattnet. 
  • Huset såldes och vi köpte nytt hus - Efter att ha haft huset till salu i ett år blev det sålt och det gjorde att vi äntligen kunde köpa ett hus här i stan och börja vårt liv på riktigt. 

Diss

  • Tre dödsfall inom loppet av en månad - Sommaren 2013 summerade mamma med orden: "Tre begravningar och en blindtarm"!
  • Blindtarmsoperation - I mitten på sommaren vaknade jag en tisdagsnatt av att det gjorde så fruktansvärt ont i magen och jag frös. När jag lyckades somna om efter en bra stund trodde jag att det var över, det var det inte. Det var nu helvetesresan började. Jag kom in till läkaren på fredagen, då konstaterade de att jag hade en cysta på äggstocken som hade gått sönder åkte hem med order om att att vila. På söndagen stod jag inte ut längre utan åkte in på nytt, denna gången sövde de mig och tada! de hittade en svart blindtarm som hade växt fast i tarmen. AJ! 
  • Nervskada - När jag trodde att allt var lugnt efter operationen började jag få som hugg i magen precis vid operationsärret, det visade sig vara en nervskada i magen som kommer ta minst ett år att läka. Tack för den!
  • Hjärnskakning - I december när jag är superstressad på jobbet, har två veckor kvar till jullovet, det är betyg som ska sättas och alla är jättetrötta. Då blir det blixthalka och jag snubblar och tar emot mig med huvudet. Hjärnskakning, vilket man ska vila bort, jag gjorde tvärtom och försökte jobba bort den. Det gick inte!
  • Morfintabletter - Pga all ökad smärta under året har min kroniska ledsmärta bara ökat och ökat, dagen innan nyårsafton klarade inte jag mer och ringde läkaren som skrev ut morfintabletter till mig, Väldigt roligt avslut på året. Gott nytt år liksom. 


Oj vad jag känner att jag gnäller i det här inlägget men faktum är att sista halvåret av 2013 är fyllt av smärta och jag har gått runt i en smärtdimma och i stort sett bara jobbat, jag hoppas att jag klarar av att göra någonting mer nu 2014. 

1 kommentar: