fredag 8 februari 2013

En treårings tankar om flytten

Sitter vid frukostbordet och min tre och ett halvt åriga son kommer in i köket och frågar vad jag ska göra idag.Jag svarar att jag och mormor ska ner till huset och packa ihop det som är i köket för att pappa och morfar ska kunna flytta imorgon.
Det går en liten stund och vi pratar om flytten och att vi ska ta upp grejer till mormor och morfars hus, bland annat ska vi ta upp vårt matbord och de matbordet som finns i köket idag ska säljas. Då händer någonting i min sons huvud, han funderar en stund och sen kommer frågan:

"Vaffö?"
"För att båda bordet inte får plats" svarar jag.

Han tänker en stund och sedan berättar han om sin lösning, nämligen om vi tar bort köksskåpen, ugnen och kylskåpet, då får det andra bordet plats. När jag frågar var vi ska laga maten någonstans, så pekar han på vardagsrummet och där inne kan vi även sova tillsammans och där vi har våra sovrum nu där kan vi äta. (Fast vi kommer ju ha två gigantiska bord i det gamla köket men där kan man tydligen inte äta). Jag tycker att han hade väldigt bra lösningar men sa samtidigt att det skulle bli väldigt jobbigt att flytta hela köket, då försökte han ta loss lådorna, för han är stark så han kan flytta köket, han drog med den ena handen och höll emot lådan med den andra vilket resulterade i att lådan inte rörde sig, sonen konstaterar att den var fast limmad och sen tänkte han en liten stund för att sedan komma med en ny lösning.

Vi borde sälja det gamla bordet!!

Skrivpuff: Resultat

10 kommentarer:

  1. Vilket underbart resonemang! Jag minns när jag var tio (TIO!) och grät för att vi skulle byta köksbord. Tyckte att det stackars gamla köksbordet skulle känna sig försummat.

    SvaraRadera
  2. Skönt med kreativa barn, bådar gott för framtiden.

    SvaraRadera
  3. barn är underbar och tänker ofta väldigt logiskt

    SvaraRadera