söndag 17 februari 2013

Livet är orättvis

Oftast är det enklare att fokusera på det som är negativt och jobbigt, det är lättare att gnälla än att glädjas åt vad livet har att erbjuda.
Men ibland behöver man stanna upp och tänka efter, jag lever ett helt underbart liv, sen att vi inte får huset sålt det må väl vara hänt. Det kunde ju varit så mycket värre. 

Livet och världen är orättvis, saker som inte får hända händer och vi kan bara hjälplöst stå vid sidan om och titta på, vi kan hoppas och hålla tummar men vi kan inte göra ett skit för att påverka hur det kommer sluta. Det vi kan göra är att glädjas åt det vi har, ta vara på tiden vi har tillsammans. Det finns fruktansvärda sjukdomar, det händer olyckor varje dag och saker händer som man inte själv kan påverka. Jag tänker inte lägga någon större energi på att älta hur orättvist det är, jag tänker försöka glädjas åt det jag har och det som finns runt omkring mig. För inte hjälper det att jag går runt och lägger energi på att tycka synd om de som drabbas av olycka, kan jag hjälpa så gör jag det, vill någon prata så finns jag här. Men att jag går runt här hemma och tycker synd om någon hjälper ju inte den personen. Då är det bättre att jag lägger den energin på att se till att mitt liv blir så bra som möjligt. Ibland måste man vara egoistisk för att kunna hjälpa andra och finnas där för dem. Alla kan inte vara ledsna samtidigt.

Det är svårt, fruktansvärt svårt men det är viktigt att vi försöker, jag kommer inte lyckas hela tiden men tänker vara glad åt de stunderna där jag kan vara positiv och verkligen njuta av livet. Jag vill lära min barn att livet inte är så lätt alla gånger men att man alltid kan välja hur man vill se på saker och ting. Skulle något jobbigt och svårt drabba en så ska man självklart sörja, man ska bli arg och gråta, bearbeta det som hänt men sen, sen måste man försöka hitta det viktiga i livet igen, försöka komma på fötter och hitta tillbaka till glädjen annars kommer vi snart att leva i en grå värld allihop. 

Jag vet att det inte är lätt att ta vara på varje minut, men någon gång då och då är det inte fel att reflektera över hur man själv har det.

Skrivpuff: Livet

4 kommentarer:

  1. Det är ett verkligt svårt problem hur man skall förhålla sig till det onda som drabbar människor - väl värt att tänka på.

    SvaraRadera
  2. Sant. Livet är orättvist och ibland undrar man... Bra skrivet.

    SvaraRadera
  3. Ja, som Grå papegoja säger, man har kommit långt i livet om man är medveten, intresserar sig för sin nästa, bryr sig om.

    SvaraRadera