tisdag 12 februari 2013

Skrivpuff - Vinter

Minus sju grader, på med overaller, vantar, mössor, skor, dra över overallen över skorna och så på med vantarna igen. Ut genom dörren och sen plocka upp vantar, hitta de barn som har slängt av sig sina och på med dem igen, hittar ett par vantar till och proceduren upprepar sig. På väg in får vi med oss en container med snö in och strumporna blir blöta, hänga strumpor på namnade klädnypor och sedan in i torkskåpet, hänga namnade klädnypor på blöta vantar och sedan in i torkskåpet. Behöver jag säga att jag är trött på vintern?

Starta bilen, skrapa rutor, stolsvärme, köra på en isig väg med bara tre hjulspår, i kurvorna finns det bara två hjulspår och alltid möter man linjebussen i dessa kurvor. Köra sakta, vara försiktig, leta efter snöpinnar och människor utan reflex, få stelafrysna fingrar av den kalla ratten. Behöver jag säga att jag är trött på vintern?

Det positiva med vintern just nu är att den går mot sitt slut, det är redan februari och snart börjar vårsolen titta fram för att berätta att den är påväg, längtar, längtar tills vi slipper alla miljarder kläder och vantar och isiga bilar och vägbanor. Längtar efter nysningarna och den rinnande näsan och igenklibbade ögonen, just nu längtar jag lite efter pollensäsongen, men bara lite.

5 kommentarer: