fredag 22 februari 2013

Orden leker kurragömma

Sitter just nu helt själv i ett nästan tyst hus, det är bara diskmaskinen som för liv och just nu gör det inte så mycket. Tänkte att jag skulle få nöjet att sitta helt själv och skriva några minuter men vad händer då tror ni? Jo jag tappar orden, jag har egentligen en hel del som jag vill skriva men orden kommer inte fram, de leker kurragömma i huvudet och jag är inte på humör för att locka fram dem. Så jag ignorerar det faktum att jag inte har några ord att skriva och skriver ändå för idag är jag envis och positiv så då klarar jag allt, eller i alla fall få ner några ord i ett inlägg på bloggen.

Nu kanske ni sitter där hemma och undrar varför jag spenderar min ensamtid framför datorn istället för att göra tusen andra saker som man kan göra när man kan göra precis vad man vill och det är just det, jag gör precis det jag vill, jag skriver. Det börjar bli mer och mer ett behov, att få skriva är nästan lika viktigt som vatten, sömn, mat, vänskap och kärlek. Får jag inte skriva en dag så kliar det i fingrarna och jag måste få ner några enstaka ord, det blir mer och mer klart för mig vilken typ att texter jag vill skriva, men än så länge håller jag det för mig själv. Jag är lite feg och lite skrockfull, det känns nämligen farligt att säga vissa saker högt, tänk om magin försvinner, då kanske orden inte längre leker kurragömma utan flyttar på riktigt och det vill jag verkligen inte uppleva.

Nu ska jag snart skala potatis för det är också nåt av alla tusen saker man kan sysselsätta sig med när man är själv hemma, det går ju göra när det är andra hemma också (ville bara förtydliga), dock är det verkligen inte mitt första val av aktivitet, men det finns säkert någon som tycker att potatisskalning är det bästa som finns i hela världen så jag ska inte vara den som är den utan jag tänker gå in i det med en positiv inställning och sedan får vi se vad jag tycker om det när jag är klar. Jag ska nog påminna mig själv om vad det är man inte ska göra med en potatisskalare innan jag sätter igång, vill ni oxå vet så klicka här.

Skrivpuff: Nöje

2 kommentarer: