onsdag 12 juni 2013

Sandlådevänliga klänningar?!

Nu är det så här att det är skolavslutning imorgon i kyrkan (det får man tycka vad man vill om att det hålls i kyrkan och jag tänker inte lägga mig i debatten, nu är det så där jag jobbar och jag följer glatt med till kyrkan). Tillbaka till mitt megastora problem, nämligen vad jag ska ha på mig, ja mamma jag ska ha kläder på mig du behöver inte vara orolig och inte ni andra heller för den delen. Jag tänkte att jag skulle ha en klänning men nu är då frågan vilken klänning jag ska ha:
 • Jag har en blå med rosor på, min midsommar och 30årsfestklänning, den är jättesöt och passar jättebra till en skolavslutning, men det är ingen bra sandlådeklänning, jag menar jag ska ju jobba efter avslutningen. Sen är det ju så att vi ska på 30årsfest på lördag och jag hinner inte tvätta den klänning om den skulle bli befläckad innan dess (om jag nu ska ha den klänningen på lördag det är inte helt bestämt men det är ju en 30årsfestklänning så man vill ju ta de säkra före det osäkra) hinner inte tvätta någon klänning innan lördag vill jag bara förtydliga så att ingen tror att jag hinner tvätta en röd klänning tillexempel, för det har jag en det också men den får en egen punkt.
 • Röda klänningen känns verkligen jul och den kan jag bara stå upp i så den alltså ingen bra klänning att jobba i. 
 • Jag har en grön klänning som är sådär fin ni vet, den har bara ett axelband och jag var superfin i den när jag hade långt hår så att jag kunde göra en fläta och lägga över den axeln som är bar, nu har jag ju som bekant kort hår och kan därför inte dölja min nakenhet på samma sätt. Sen vill jag nog inte få halva sandlådan på den klänningen heller.
 • Jag har en svart klänning, eller rättare sagt jag har två svarta klänningar den ena är kort och den andra är lång, men hallå det är skolavlutning kan man ha svart klänning då? De är ju mest sandlådevänliga om vi säger så. 
 • Sen har jag en med paljetter, känns inte direkt sandlåda över den heller.
 • En vit med svarta rosetter på tyget, känns lite för kort för att jobba i. 
 • Jag har två rosa klänningar, den ena är tre storlekar för stor och den andra visar mer dekolletage än vad jag vill visa på jobbet så den kommer inte på fråga.
Det känns nästan som att jag får gräva i makens garderob, inte för att han har några klänningar (vad jag vet) men har har skjortor och slipsar och det känns mycket mer sandlåda över dem än över mina klänningar må jag säga. Så hur ska jag då lösa detta problem jo jag frågade mamma och hon tyckte att den ena svarta klänningen var söt men jag tycker att det är trist med en svart klänning på avslutningen, så jag rotade fram en rosa sjal/poncho som får piffa till tanten imorgon. Jag är alltså redo för en skolavslutning, men liljekonvaljer, rosor och förgätmigej, det ni det är inte ofta jag är klar så här långt i förväg jag är nästan lite imponerad över mig själv och min framförhållning. Nu till nästa problem vad ska jag ha på mig på lördag?!

Skrivpuff: Liljekonvalj

5 kommentarer:

 1. Inga sandlådor på lördag va? =) Kul att se dig igen.

  SvaraRadera
 2. Garderobsångest är ett förlamande tillstånd.

  SvaraRadera
 3. Vi kanske är släkt du och jag.

  SvaraRadera
 4. Inser att jag saknar något i min garderob...

  SvaraRadera
 5. Alltid för lite i garderoben, trots att den är full... ;)

  SvaraRadera