fredag 8 mars 2013

Kvinnodagen

För några månader sedan var de männen vi firade och tackvare att det var internationella toalett dagen samtidigt så visste vi ju precis hur de skulle firas på bästa sätt, kommer ni ihåg annars kan ni bli påminda här!

Men idag är det bara internationella kvinnodagen, vilket innebär att vi inte har en aning om hur vi ska bli firade, jag tror nog snarare att det hade behövts en internationell dag till idag för att männen ska förstå hur de kan fira oss kvinnor, jag menar vi kvinnor kan ju räkna ut att om det är männens dag så vill de vara ifred på toaletten, eller är jag helt ute och cyklar nu?

Förslag på andra tema dagar som skulle infalla tillsammans med kvinnodagen kanske kunde vara:

  • Pudra näsan dagen. Varför ska bara männen få vara ifred på toaletten? Allt detta prat om jämnlikhet, ska det inte gälla toalettbesök också?
  • Blomsterdagen. Hallå killar, vi tjejer gillar blommor, jag vet det gör ni också men nu pratar vi om vår dag ni får vänta till i november så kanske ni kan få en liten blomsterkvast, men vi vill ha en idag.
  • Skodagen. I varje fall om jag får välja så tycker jag att det inte vore mer än rätt att man skulle få köpa så många skor man orkar bära på kvinnodagen om man är kvinna då, eller varför inte så många skor killen orkar bära, det är ju torts allt vår dag tjejer. 
  • Fika och skvallerdagen. Tänk om vi tjejer kunde få en hel dag där vi kunde sitta och dricka kaffe och skvallra ifred, hade inte det varit någonting det? Nu tänker ni att vi gör redan detta och det är för visso sant men det finns ingen uttalad dag vi gör detta på. Fast nu när jag tänker efter så tar jag tillbaka den här punkten, det finns ju en liten risk att det bara skulle bli en dag om året, uh hemska tanke
Listan kan säkert göras längre men då tror jag att jag får leta efter ett annat jobb eftersom jag alldeles strax ska åka till mitt kära arbete. Tyvärr behövs fortfarande internationella kvinnodagen, jag hoppas att jag någon gång kommer att få uppleva när den plockas bort för att den inte längre behövs.

Trevlig fredag på er!

Skrivpuff: Kvinnodag

3 kommentarer: