söndag 11 november 2012

En helg som rusade förbi

Den här helgen har verkligen bara flugit förbi, igår var det kalas som stod på schemat och det var tårta med blågrädde och tacos och en himla massa paket så nu är ett åringen firad av halva släkten, nästa helg ska vi till makens familj och jag misstänker att lilleman kommer att bli firad där oxå. Det är ju faktiskt då han fyller.

Idag har vi besökt Huseby bruk för en julmarknad och det var mysigt, lite lagom kallt men lite för blött. Men en helt perfekt utflykt för oss även om det inte är optimalt att ha barn som sitter i vagn med sig men det löste sig på bästa sätt. Det fanns en jultomte som barnen kunde få sitta i knät hos och han hade även en säck där man kunde lämna sin önskelista, stora killen ville inte gå fram till tomten, han tror nämligen att han kommer ta hans napp (jag har försökt få honom att tycka att det är en bra idé att lämna nappen till tomten men han verkar inte hålla med mig). Det var en hel del utställare och en massa mat och polkagristillverkning, jag hoppas att vi åker dit fler år för det var mysigt som sjutton.Redan på julmarknaden började sonen prata om att han ville ha glass men vi tyckte att det var för kallt för detta så vi tog en munk istället.

När vi någon timme senare hade tröttnat på tomtar, julkorv och duggregnet som stänkte i pannan så beslutade vi oss för att åka till de nyinvigda nybyggda IKEA i Älmhult. Det var det fler än vi som hade tänkt göra, men det visste vi ju inte då, så sagt och gjort vi följde väg 23 söder ut och hamnade i Älmhult. Parkeringen var gigantisk så det var inga problem med att hitta någon plats, däremot hade vi lite problem med att hitta hur vi skulle ta oss till ingången. Besöket går kanonbra, förutom två små missöden för stora killen, först var det så fullt i restaurangen att det inte fanns en enda liten stol att sitta på så vi sa att vi skulle ta korv istället, vilket sonen tyckte var bra men han blev lite bekymrad över att det var fullt. Sen kommer vi ner till korven och han vill så klart fortfarande ha glass och visst nu var vi inomhus så glass kunde han ju få, bara han åt en korv först. Efter lite tjat så gav han med sig och satt och åt sin korv med bröd, maken gick bort med struten för att hämta glass i glassautomaten, tror ni inte att den går sönder precis när maken kommer fram och ska sätta i struten. Så typiskt, där har sonen suttit på sin stol som ett ljus i tjugo minuter medan maken stått i kö för att hämta glass, jag sa till och med till sonen att han fick gå och leka om han ville men han svarade att han ville sitta kvar och vänta på sin glass. Så han fick äta en strut utan glass, nästa gång tror jag nog att han får äta glassen först och så tar vi en korv till efterrätt.

Imorgon är det måndag och tänk en helt ny vecka börjar, undra just vad det kommer hända för spännande saker då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar