söndag 30 december 2012

Skrivpuff - Bryta ett beteende

Igårkväll bröt jag ett beteende som jag har hållit på med i nästan två år, jag var länge osäker på om det verkligen var dags, jag velade ett tag men sen bestämde jag mig för att det var på tiden att jag bröt beteendet och mönstret jag haft. När jag väl hade bestämt mig så fanns det ingen återvändo och det kändes som helst rätt beslut, det gjorde det inte i morse när jag vaknade.
Mina ögonlock ville inte öppna sig, rummet vägrade att sluta snurra och han som flyttat in i mitt huvud under natten gjorde sig hemmastadd genom att spika upp tavlor på insidan av mitt pannben. Jag skickade in två Alvedoningar för att driva bort den oinbjudne gästen och somnade om en liten stund. När jag sedan vaknade igen hade rummet tröttnat på att leka karusell och den oinbjudne hade slutat att hänga tavlor, jag tror till och med att han tagit bort de spikarna han satt i och spacklat igen för det kändes ingenting. Då kändes det åter som ett bra beslut att gå ut och dansa och dricka vin.
Jag kommer nog återgå till mitt tidigare beteende där jag håller mig till cola och vatten men ibland då och då är det kul att bryta beteenden och mönster man har för tänk så bra det kan bli.  

8 kommentarer:

  1. Bra tänkt och skrivet med insikt!

    SvaraRadera
  2. Ja, precis så är det. Bra text!

    SvaraRadera
  3. Kul text. Får för mig att texten hade blivit ännu bättre om du inlett med "Mina ögonlock ville inte öppna sig...". Då kommer man som läsare direkt in i en spännande början. Kanske... tror jag :-).

    SvaraRadera