måndag 23 april 2012

Lille herr tvärtemot

Ibland är det lite påfrestande att leva med en treåring, igår när regnet stod som spön i backen så skulle vi gå ut och leka och plaska, detta resulterade i att vi blev blöta som dränkta katter och jag frös tills jag gick och la mig.  Men idag när solen strålar och himlen är fläckvis blå då ska vi vara inne och se på film, eftersom det är måndag och jag aldrig kommer igång på måndagar så orkar jag inte bråka om att vi ska gå ut utan sitter snällt i soffan och myser med min lilla kille. Det är nämligen inte så ofta som han vill mysa. Men jag kan ge mig sjutton på att det ösregnar imorgon och att han vägrar gå in när vi kommer från förskolan utan ska vara ute och leka i regnet. Jag ska inte klaga för mycket, det vimlar säkert av pollen ute som vill ta sig in i min näsa och irritera mig.

Sen en annan sak, varför vill han inte ha byxor på sig? Springer runt i tröja och blöja, närmar jag mig med ett par byxor skriker han högt "NEJ DILL INTE BYSSOR MAMMA" nejnej men låt bli då vi skulle ju ändå bara vara här inne och titta på gamla VHS-band så då kan du väl sitta utan byxor kära lille vän.

Ska nu göra ett sista försök med att locka ut sonen i solen, har försökt med lekpark och fotboll nu får de nog bli pinnar tror jag eller om vi ska springa runt huset, vilket brukar vara en poppis aktivitet. Funkar inte det så får jag väl säga att det regnar ute och se om han följer med ut då :)

3 kommentarer:

 1. Ni kanske kan jaga lejonen, eller gå ut och leta efter dem iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev det ju att ut och leta efter morbror istället :) Fast jag har fortfarande inte kommit ut idag, hoppas att det är uppehåll ikväll så kanske jag kan gå ut med soporna :)

   Radera
 2. Det där med byxorna är nog åldersrelaterat... Mina 3åringar springer runt så de med! Utan byssor alltså. :)

  SvaraRadera