lördag 29 december 2012

Skrivpuff - Rädsla

Det värsta som kan hända förutom döden, naturkatastrofer eller att jag bryter en nagel är att jag tappar min text, mina ord! Det är en av de största rädslorna när man skriver är att man en dag vaknar upp och så är alla ord borta. Inatt kunde jag inte somna, så vad gjorde jag klockan ett tror ni? Jo jag kollade så klart vad skrivpuffen var, jag tänkte ut en jätterolig text, eller jätterolig var den kanske inte och någon färdig text var det inte heller men jag hade en idé till en text. Fast jag skrev ju så klart inte ner den, det var ju väldens bästa idé inte en chans att jag skulle glömma den och sen somnade jag. När jag vaknade var allt borta, inte en bokstav var kvar i mitt huvud. Jag brukar aldrig ha sådan övertro på mig själv men när jag för en gångs skull tror att jag ska komma ihåg någonting så glömmer jag allt. Min rädsla besannades och nu sitter jag här lite bitter över mitt misstag men nu hoppas jag att det dröjer länge innan jag gör om samma misstag igen.

6 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt. Att det är på natten som de kommer, idéerna. Aldrig skriver man så bra som då.

  SvaraRadera
 2. Håller med er! Bara att ta nya tag.

  SvaraRadera
 3. Jo, så är det verkligen, idéerna kommer och går och bör skrivas ner när man har dem inom räckhåll.

  SvaraRadera
 4. Ja! Skrivpuff har lärt mig att skriva ner varenda idé man glömmer fort och fångar dem sällan igen. Fast jag skriver fortfarande inte ner allt - men mer än innan.

  SvaraRadera
 5. Bra text om att inte ha blivit jagad av elbolag. ;)

  SvaraRadera
 6. Men har ni märkt hur svårt det är att kasta ner de där fantastiska idéerna med några få stödord? Belåtet vänder man tillbaka till anteckningen och antingen fattar man ingenting eller så är det liksom... inte bra. Jag borde inte skriva "man", kanske, men för mig är det så.

  SvaraRadera