tisdag 12 juni 2012

Kallas du Soffan?

Nej det är ju kanske inte det första man frågar på en dejt, men hade jag vågat ställa den frågan på vår första dejt (min och makens alltstå) så hade jag sluppit gå och fundera. Varför jag nu skulle misstänka detta redan första dejten det hör inte hit, men hade jag frågat då så hade jag ju vetat, logiskt va?

Första gången jag hörde familjens och/eller släktens smeknamn på min då nye pojkvän numera make så undrade jag varför i hela friden de kallade honom för Soffan, är han en soffpotatis eller?
I början var jag så blyg och försynt (det är svårt att tro idag) så jag vågade ju inte fråga varför han kallades så eller varför han inte blev upprörd av att bli kallad Soffan? Hade nån sagt soffan, stolen, byrån eller kallat mig för någon annan möbel så hade jag blivit lack (nej inte soffbordet från ikea) utan sur som en citron. Det gick nästan så långt att jag tyckte att de var taskiga mot min kille som kallade honom för Soffan och jag lovade mig själv att inte ta upp detta känsliga ämne med honom.

Det tog ett tag, nej jag tänker inte tala om hur många år det tog innan jag fick en AHA-upplevelse och insåg att det inte alls var Soffan de sa utan Tjoffan! Fick ett hysteriskt fnitteranfall så jag nästan kissade på mig och jag fick dölja de mesta av skrattet eftersom jag då vägrade erkänna att jag hade hört fel så länge, nu när det har gått en tid så kan jag sträcka mig till att säga att de slarvar med uttalet och jag lyssnade nog lite halvdant så det är delvis mitt fel och jag kan berätta om det här och småfnissa lite åt det blir tokigt ibland.

Men varför han kallas för Tjoffan det har jag fortfarande ingen susning om och är nog glatt ovetandes om ett tag till, det stör inte min nattsömn ännu. Nej jag kallar honom inte för det om ni sitter där och undrar.


1 kommentar:

  1. Men nu blev ju jag nyfiken ju!! Johan varför kallas du så????

    SvaraRadera