onsdag 4 april 2012

Symöten undanbedes i mataffären, tack!

Jag höll på att bli galen idag när vi var och handlade, kom till affären strax innan två på eftermiddagen och vi skulle påskhandla. Det är jag och mamma, med oss har vi bebisen och storebror som faktiskt satt duktigt i vagnen hela tiden :) Men hela affären är full med virriga tanter och farbröder som behövde vila så de satt på stolar som var utställda i hela affären, vet inte om de hade med sig stolarna själva eller hur de fick tag i alla dessa stolar. Sen fanns de folk som hade gått tidigare från jobbet och skulle handla innan de hämtade barnen på förskolan så de hade ju bråttom och trängde sig, krockade med barnvagnen och körde på mina fötter (och de är inte stora så fattar inte hur de lyckades).

Sen en uppmaning till alla som är och handlar när jag handlar, sluta blockera gångarna när du hittar nån rolig eller tråkig person att prata med. Ska man stå och tjabba så ställ er i ett hörn eller gå till hyllan med hälsokost för där är jag sällan och springer. Jag kan förstå att man vill prata med sina vänner när man träffar dem i affären men man kan ju välja sina tillfällen, alltså när jag inte handlar :) Nej de vet ju kanske inte folk när jag gör men en onsdag i påskveckan (påsklovsveckan) är ju inte en "prataskit i affären" dag, en vanlig onsdag på tidiga eftermiddagen då kan det vara helt okej.

Sen kan jag ju försöka ge mig själv några tips oxå och ni andra får gärna ta åt er av dem med och inte göra om min misstag som att...
... gå mot strömmen en sån här dag när alla ska handla. Det blir bara tråkig stämning när man knör in sig mellan vagnarna med en stor barnvagn som de måste ta hänsyn till.
... tro att man kan köra blixtlåsprincipen i smala gångar, haha nej störst går först eller den som har högst fart kommer fram snabbast, så akta fötter och hälsenor om ni inte vill halta ut ur affären.
... inte blåsa tillräckligt på provsmakskorven för då bränner sig ungen som smakar korven. Ungen spottar då ut den i din hand och sen ska han äta från din hand, men den söndertuggade korven är fortfarande varm så proceduren upprepar sig. När ungen har ätit upp korven så står du där med en hand som är alldeles flötig och givetvis finns det inga servetter i närheten, så då får man torka av sig lite diskret på jackan som redan är full av bebiskräk efter en liten olycka precis innan vi skulle åka och hämta storebror (fanns alltså ingen tid att byta jacka)

Finns säkert fler saker som jag gjorde fel idag men har förträngt dem så att jag kan göra om samma misstag nästa gång jag handlar :)

2 kommentarer:

  1. Bra tips, jag ska påminna dig om det nästa gång du blir påkörd i affären!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack älskling <3 , jag kommer säkert uppskatta denna påminnelse när jag ligger överkörd på affärsgolvet och hälsenorna utsmetade över kundvagnens hjul.

      Radera