tisdag 6 mars 2012

Dag 6- Min dag (Varning för långt inlägg)

Vilket hån, det här inlägget ska handla om min, MIN dag, så klart att det är en av de jävligaste dagarna på länge.

Frukost och min fika.
Den börjar ju bra blir inte väckt förens vid kl 6 av lilleman som är hungrig, dock märker jag att mina händer är som disktrasor så de blir till att väcka maken (som så många gånger förut) så får han hjälpa till med bebisen. Försöker somna om men märker att jag har ont precis överallt och minsta lilla beröring känns som eld, för mitt inre ser jag hur hela jag är ett enda stort blåmärke (har nog tittat för mycket på smurfarna på sistone). Så ni kan ju tänka er att ha täcket på sig var ju inte skönt, men att ta av sig täcket och bli en isglass med blåbärssmak nej tack det vill jag inte heller. Vid tjugo i sju så får jag två panodil av min älskade make och sen slumrar jag till fem i sju när stora sonen kryper upp i sängen och tar min telefon och så kollar vi pingu tills panodilen verkat så pass mycket att jag kan ta mig ur sängen.

Frukosten går smärtfritt och jag känner att jag har gott om tid att göra oss i ordning och gå, GÅ alltså använda fötterna när jag ska till förskolan för att lämna stora sonen. Packar in barnen i overaller och går och hämtar min underbara syskonvagn som jag fullständigt älskar.


Syskonvagnen som idag är mer hatad än älskad. 

Men idag är ett undantag, jag hatar den! Ena hjulet var ju såklart platt dagen till ära. Så de blir till att köra tillbaka den till garaget och packa in barnen i bilen istället, men det var ju lättare sagt än gjort. Jag har ju naturligtvis tagit på min lilla bebis en overall utan ben, en sån däringa påse. Tror ni att den går att sätta fast i bilbarnstolen? NEJ! Varför skulle det gå? Då hade jag ju inte behövt stressa det allra minsta. Så in och slänga på honom en annan overall och sen ut i bilen igen. Då förstår ni då kräker han ner hela overallen, kunde han inte vara sagt att han inte kände för att ha en beige overall med nalle på? Nej då måste man protestera genom att kräkas. Moget! 

Hinner inte leta fram en annan overall så knäpper upp den han har på sig och slänger dit en handduk som suger upp de värsta och sen lägger jag en filt över honom så han inte blir kall och sen kan jag köra iväg med bilen, måste erkänna att det faktiskt gick smidigare än väntat och jag fick t.om en parkering i samma kvarter som förskolan, det är inte varje månad det händer :) Så när jag stänger av motorn och ska slå av lyset så märker jag att jag visst inte hade haft igång nåt lyse, gick visst inte så bra som jag trodde de hade gjort.

Men ingen skada skedd, kommer in på förskolan och ser en stor lapp "VI HAR VATTENKOPPOR I HUSET". Kul! Varför har ni släppt in dem undrar ju jag? Jahopp ska jag vända och åka hem med sonen? Nej han vill in och leka och det förstår jag, pratar lite med en av pedagogerna och är han smittad så blev han nog det förra veckan, bara att vänta och se.
Åker hem och håller på att få ett dussin personer på eller under bilen eftersom de inte kan nåt trafikvett alls.
Kommer hem och ska försöka lägga bebisen, han vill INTE sova, ska bara ligga på mig och äta och små sova, han struntade fullständigt i att jag behövde städa. Lyckades iaf tvätta två maskiner tvätt så vi har lite rena kläder att ta på oss, nu slipper jag skämmas för man och barn imorron.  
Tvättberget (ren tvätt), undra om den hittar in i lådorna själv?
Sen somnade bebisen vid klockan ett, ska hämta den store klockan två och skulle handla lite innan så de vara bara att lägga honom i overallen och ut i bilen. Den här gången är  det bara två bilister som får sig en utskällnig, den ena gubben skulle nog har lagt körkortet på hylla för länge sen, för när man inte hittar gaspedalen då har man inte på vägarna att göra längre. Den andra släppte förbi fotgängarna fast de hade röd gubbe, detta resulterade att det blev fullt med bilar i korsningen som inte kom någonstans, lite kaos kanske man skulle kunna säga. Han borde ju förstått att han kunde ha kört när han var tvungen att tuta och vinka fram de stackars fotgängarna.
Hämtningen gick bra  och min lilla bebis sov hela tiden så att han kunde vara vaken sen när vi kom hem och hade lekkompis till storebror här, men det blev fika iallafall och lillebror fick sitta i ett annat knä så jag fick i mig en macka oxå. 
Fika! Tyvärr vågade jag inte smaka pga kolikbebisen.
Blev sen middag ikväll vilket resulterar i en nästan förtrött son som inte riktigt vill äta. Har dessutom början på mjölkstockning så sitter just nu och har ont så jag kan börja lipa när som helst, har värmedyna på och tänker varma tankar. Hur jag har lyckats med att få mjölkstockning idag det har jag ingen som helst aning om, den bara kom utan förvarning och framför allt utan att fråga först, den är inte välkommen det är ett som är säkert. 

Den här dagen kommer nog sluta som den började med två panodil. 

Nu har jag skrivit om min dag, hoppas att eran har varit bättre än min. 

2 kommentarer:

 1. Söta fina du! Hur orkar du? Jag fattar inte, du måste vara envis som en åsna och stark som en oxe! Kan du inte ge Vickevire ersättning istället? Skulle inte det vara lättare? Åh du, önskar jag kunde hjälpa dig! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja med vissa saker är jag envis som en åsna :) Vill inte ge ersättning jag har ju grädde i tuttarna för sjutton ;P Men kommer nog inte amma längre än 6månader sen får de bli välling istället :)

   <3 Kram

   Radera